>--(°-°)--<

2007-06-27

° krátky výlet do brna

alebo "čo ma zaujalo v brne počas jedného dňa za sťažených fotografických podmienok" :)

v júni sme sa tam vybrali sesternici na promóciu (teraz už je mudr. z masarykovej univerzity) a tak som sa samozrejme tešila, že si obzriem a pofotím mesto. no nie vždy všetko človeku vyjde... času nebolo práve nazvyš, ledva-ledva sme stihli prísť so sesternicou načas do auly aby sa mohla pripraviť. my sme za ten čas namierili do centra kúpiť kvety a popozerať si mesto, no prešli sme pár desiatok metrov a začalo neskutočne liať... takže sme pekne zakotvili v banke a z prehliadky mesta sme videli asi tak interiér banky a tiež električky, ktorá nás viezla cestou naspäť.
ale predsa ešte pred dažďom sa mi podarilo spraviť pár záberov... fakt len pár :)


kupola tejto budovy ma zaujala svojím netypickým vzhľadom... i keď predpokladám, že to nie je bežný stav a opláštenie na nej čoskoro pribudne. bez neho však kupola pôsobí zaujímavejšie °-°


technických nedostatkov tejto fotky som si vedomá, ale na lepší záber nebol čas, na prechode mi svietila zelená a zvyšok rodiny ma z druhej strany cesty poháňal nech sa toľko nezdržujem. napriek tomu, že v bratislave máme historických budov dosť a prechádam okolo nich už skoro bez povšimnutia a automaticky, na tejto ma hneď upútali zdobené balkóny a vystupujúce stĺpy na fasáde.


toto som nemohla necvaknúť ...


a na záver tento svojrázny plagát :)

2 comments:

alenka said...

tá kupola už opláštená nebude. Je presne tak, ako má byť. To bol zámer ;o)
Vitaj medzi bogermi :)

Anonymous said...

no tiez pojdem cez Brno, tak budem slintat z busu asi :P